Om Janie

Jeg hedder Janie og er 33 år gammel. Jeg bor sammen med min mand og vores 2 dejlige børn i Flemming, som ligger tæt ved Horsens, Vejle og Hedensted. Det er også på min bopæl, at mit studie ligger.

Jeg er uddannet social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent og derefter socialrådgiver, som jeg arbejder som til dagligt.

Jeg har haft interesse for at fotografere siden jeg var teenager, hvor jeg i ungdomsskolen havde fotografering som interesse fag, og fotograferede lystigt med de kameraer man kunne låne der, hvorefter jeg selv fremkaldte billederne i mørkekammer.

Som tiden er gået, har jeg egentlig blot slidt det ene kamera ned efter det andet, og i 2010 skete der så det, at jeg fik mit første spejlreflekskamera, af min mand i fødselsdagsgave, og så gik jeg ellers i gang med at finde ud af hvad det var for noget.

Men at tro man kan fotografere, blot fordi man har et spejlrefleks, det skal man lade være med, og det fandt jeg hurtigt ud af – og derfor lagde jeg kameraet på hylden og rørte det overhovedet ikke i perioden 2013 – 2015.

Hvorfor? Jo, jeg vil være ærlig.. Jeg fotograferede en venindes bryllup, for man kan jo sagtens fotografere når man har et spejlrefleks ikk?
Nej, det kan man ikke bare, at fotografere kræver viden, erfaring, kreativitet, tålmodighed og mest af alt – skal man kende sine grænser.
Billederne blev ikke gode, og jeg var så ked af det efterfølgende, og derfor rørte jeg ikke kameraet i 2 år.

Så fik vi vores barn nr. 2, og jeg havde længe gået og læst mig til en del fotografering på nettet, været nysgerrig, og begyndt at få lysten – og modet igen.

Så da han kom, trak jeg kameraet ned fra hylden og begyndte langsomt igen – dette var starten på den vej, jeg befinder mig på lige nu!

Juli 2015 begyndte jeg at fotografere venner og deres børn, jeg begyndte at stille kritiske spørgsmål til alt hvad jeg gjorde, søgte viden på nettet, købte baggrunde, lys, objektiv, nyt og bedre kamera osv.

Og min udvikling er gået stærkt, og er der en ting jeg hele tiden har lovet mig selv, så er det at jeg ikke gør noget jeg ved jeg ikke kan.

Min passion er helt klart at fotografere familier og fange smil og relationer og vise hvem de er i billeder. Det giver mig et smil på læben, og særligt når mine billeder giver jer et smil på læben.

Mit fotografering er ved siden af mit fuldtidsarbejde, og det giver mig et kæmpe frirum, som jeg har brug for i min hverdag, så når i møder mig med kameraet i hånden, så er det med hele mit hjerte jeg står der.

Jeg er så taknemmelig for hver og en der vælger at bruge mig som deres fotograf, og jeg gør hver gang mit yderste for at levere et flot resultat.

/Janie

”Fotografi er en måde at føle, for at røre og at elske. Hvad du har fanget på billedet er fanget for evigt … det husker små ting, længe efter du har glemt alt.”

Erfaring, workshops, kursus:

Jeg elsker det jeg laver – at fotografere, hvorfor jeg også elsker at udvikle mig, lære nyt og tænke andre vinkler ind. 
Derfor deltager jeg løbende i undervisninger, kursus eller workshops for at udvikle mig.

Her kan i se hvad jeg indtil videre har deltaget i.

  • 2016: 1:1 undervisning i studie fotografering, herunder lyssætning og de muligheder der er
  • 2016: Kursus i Lightroom redigering
  • 2017: Kursus i nyfødt fotografering
  • 2017: Workshop i bryllupsfotografering
  • 2018: 1:1 undervisning i nyfødt posering
  • 2018: Kursus i erhvervsportrætter
  • 2018: 3 dages workshop, Irina Skripnik – dygtig portrætfotograf fra Ukraine.

Derudover er jeg løbende til meetups med andre fotografer, hvor vi har forskellige temaer vi ønsker at sparre om og udvikle os på.

Luk menu